Menu
15 mei 2023 Uitslagen

Vrijdagavond werden in Sportkantine Bar de Belt de jaarlijkse divisiekampioenschappen gespeeld. Ook werden er op deze avond de titels Zeeuws Kampioen Heren, Zeeuws Kampioen Dames en Zeeuws Kampioen Jeugd verdeeld.

Derde divisie
In het toernooi van de 3e divisie wist Bert Prevoo de titel te pakken. Hij versloeg in de finale Remco Hanse. Remco Waleboer en Jonathan Scholte waren in de halve finales gesneuveld.

Tweede divisie
Het goedbezochte toernooi van de 2e divisie werd gewonnen door Richard Bour. Hij was in de finale te sterk voor Yorick Tolhoek (4-2). Yorick had in de halve finale afgerekend met Gido Schout, Ron van Dam delfde het onderspit tegen Richard.

Eerste divisie
De eerste divisie was een onderonsje tussen twee teamgenoten van HCR de Zwaan. Wout Vink wist Dennis van Heck in de beslissende leg af te houden en pakte zo de titel 1e divisie. Jurrian Heijmans en Adriaan Verduijn hadden het in de halve finale afgelegd.

Jeugd
Het jeugdtoernooi werd een ware broederstrijd. Demy en Sem Sijbrands stonden tegenover elkaar in de finale. Demy was een maatje te groot voor kleine broer Sem en pakte zo de titel.

Dameskampioenschap
In het damestoernooi kwamen Lindsay de Smet en Anna Hlavova tegen elkaar uit in de halve finale. Anna was hier de sterkste en plaatste zich zo voor de finale. Ze moest het opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Cyrille de Kousemaeker en Tamara van Rossum. Laatstgenoemde ging met 3-1 met de winst aan de haal. Anna was in de finale de bovenliggende partij en wist deze met 4-1 te winnen, waarmee ze haar titel Zeeuws Kampioen Dames met succes heeft verdedigd.

Eredivisie
In het toernooi van de eredivisie was ook de titel Zeeuws Kampioen Heren te verdienen. Arne Spee stootte eenvoudig door naar de finale, na klinkende overwinningen op Andre Slaakweg, Stefan Hamelinck en Nico Plovier.

Aan de andere kant van het schema kwam Eddy Crawfurd bovendrijven. Hij wist Rowdy Schoremans, Nordiko Beyst en in de halve finale Johnny Bliek af te schudden.

Arne en Eddy begonnen beiden goed aan de finale, en binnen no time stond er een 4-2 tussenstand op het bord voor Arne, met o.a. een 14 en een 15 darter.

De twee volgende legs gingen echter beiden naar Eddy, die twee 100+ finishes uit zijn hoed toverde terwijl Arne op een dubbel stond te wachten (108 en 102).

De laaste legs gingen vervolgens eerlijk verdeeld, en dus was een beslissende 11e leg nodig om uit te vechten wie de titel mee naar huis mocht nemen. Met zijn 3e matchdart was dit Eddy Crawfurd, die daarmee de partij met 6-5 wist te winnen.


Iedereen bedankt voor de leuke en gezellige avond en tot snel!
 

Deel dit bericht