Menu
26 juni 2023 Algemeen nieuws

Afgelopen weekend hebben in de Hanzehal in Zutphen de landelijke finales afgespeeld. Op zaterdag kwamen maar liefst 4 van onze teams in actie tijdens de divisiekampioenschappen en op zondag kwam onze bekerkampioen, DC Ambiance in actie.

 

De divisiekampioenschappen:
In de derde divisie was het Pub 69, die de ZDF vertegenwoordigde. Ze werden ingeloot in Poule G, de eerste wedstrijd werd netjes gewonnen met 4-3, maar de tweede wedstrijd verloren ze met 6-1, waardoor ze tweede in de poule werden. Niet genoeg helaas om door te gaan.

In de tweede divisie kwam Korenbeurs 1 in actie. Zij zaten in Poule A, wat een poule van 4 is. De eerste wedstrijd verloren ze met 5-2, maar toen wonnen ze met 4-3, waardoor alles afhing van de laatste wedstrijd, maar helaas werd die verloren met wederom 5-2. Ze werden derde in de poule en lagen uit het toernooi.

In de eerste divisie vond je in Poule C De Manke Cowboys terug. Zij begonnen gestaag met een overwinning en ook niet net, maar flink. Ze pakken 5-2 tegen Entertain Me van DSWN, maar helaas, de tweede werd verloren met 4-3. Hierdoor werden ze tweede in de poule en ook zij lagen uit het toernooi.

In de eredivisie begon de divisiekampioenschappen niet goed. DC Ambiance had een sterke poule. En verloor met 5-2 en 7-0.

 

De bekerkampioenschappen:
Voor DC Ambiance was het niet klaar. Na een nachtje in een hotel in de buurt, konden ze de volgende dag aantreden bij de bekerkampioenschappen. Beter uitgerust dan gisteren gingen ze vol goede moed naar het toernooi. De eerste wedstrijd werd gewonnen, de tweede nipt verloren en ook de derde werd verloren. Met slechts 2 legs verschil hadden ze poulekampioen kunnen worden, maar het mocht niet zo zijn. Ze lagen hier ook uit het toernooi.

 

Ondanks dat niemand door de poulefase heen is gekomen, hebben we een sportief en leuk (en heel warm) weekend gehad. 

Deel dit bericht